У США батько і донька кілька років прикидалися переможцями лотереї. Їм повірила податкова, і вони стали мільйонерами

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У США звинуватили чоловіка і його дочку в податковому шахрайстві — вони кілька років отримували податкові нарахування за нібито виграні в лотерею гроші. Про це пише The Sun-Sentinel.

Податкова служба виплатила батькові і дочці $3,4 млн, перш ніж зʼясувалося, що вони ніколи не купували виграшний лотерейний квиток.

Документи суду стверджують, що 35-річна Даніель Такіла Едмонсон і 51-річний Кеннет Роджер Едмонсон у 2015 році почали подавати серію фіктивних податкових декларацій, за якими вимагали виплатити їм гроші, сплачені як податок на прибудок за виграш в лотерею.

Спочатку Едмонсон виплатили майже $240 тис., за частину з яких жінка купила собі автомобіль BMW. Через рік вона звернулася за отриманням ще $80 млн, але тоді податкова служба заявила, що у її вимог немає законної підстави і що все це нагадує шахрайську схему.

Але така відповідь не зупинила жінку, і їй все жвдалося отримати близько $2,5 млн від податкової служби. За версією звинувачення, у 2018 році за такою ж схемою її батько отримав від держави $750 тис.

Тепер їм загрожує до 20 років вʼязниці за шахрайство та пʼять років за надання завідомо неправдивих документів. Але сім’я заявила в суді, що є недоторканною для влади, бо вони є «представниками корінного народу — мавританськими американцями».