Девʼятирічний вундеркінд пішов з університету, не закінчивши його. Заклад звинувачує батьків у надмірному тиску на хлопчика

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Бельгійський девʼятирічний вундеркінд, який сподівався закінчити свою університетську освіту в Технічному університеті Ейндховена, вирішив звідти піти. Про це пише BBC.

Батьки Лорана Сімонса хотіли, щоб той закінчив вищу освіту до 26 грудня, оскільки в такому разі він би став першим випускником університету, який не досяг 10 років. Але адміністрація університету повідомила батькам, що йому слід здати ще безліч екзаменів, запропонувавши відсунути термін закінчення ВНЗ до середини 2020 року.

Батьки з цим не погодилися і одразу ж скасували його заняття. Вони розраховували, що син закінчить трирічний курс освіти за 10 місяців, щоб отримати диплом до свого десятого дня народження.

За словами Александра Сімонса, адміністрація університету була незадоволена тим, що він регулярно спілкувався зі ЗМІ, щоб ті розповідали про його сина.

«Нам було сказано, що ми занадто сильно тиснемо на дитину і що якщо це продовжиться, то йому доведеться пройти психологічну експертизу», — сказав він.

У заяві університету йдеться, що Лоран не міг би закінчити університетську освіту до кінця грудня, оскільки за такий короткий час він не зможе розвинути масштабне розуміння предмету, а також свої творчі здібності та критичний аналіз. Якщо б він занадто рано закінчив університет, постраждала б його майбутня академічна карʼєра.

Університет також застеріг батьків від надмірного тиску на девʼятирічного хлопчика, що володіє безпрецедентним талантом.

Лоран Сімонс у шість років розпочав навчання в старшій школі і закінчив її за 18 місяців. Після цього він узяв невелику перерву і пішов в академічну відпустку, але ненадовго. У вісім років хлопчик вступив до нідерландського Технічного університету Ейндховена, розраховуючи вже в грудні цього року отримати ступінь з електротехніки. Це дозволило б йому стати наймолодшим у світі випускником вишу.