У мережі завірусився челендж #ChairChallenge, де люди виконують трюк зі стільцем. У чоловіків виходить погано

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
У мережі завірусився челендж #ChairChallenge, де люди виконують трюк зі стільцем. У чоловіків виходить погано

Скриншот

У мережі масово поширюється челендж #ChairChallenge, в якому користувачі піднімають стільці.

Для участі у флешомобі потрібно мати стілець. Учасник робить два кроки (розміром зі свою стопу) від стіни. Тоді він нахиляється, впираючись у стінку головою під кутом 90 градусів. У такому положенні він має підняти стілець, притиснути його до себе і спробувати випрямитися.

У жінок з виконанням цього трюку нема жодних проблем.

А ось у чоловіків все виходить набагато гірше.

Відповідь на запитання, чому жінки перемагають в цьому челенджі, знайшов американський вчений Джеремі Джонсон. Він вважає, що причина полягає в фізіології: «Справа в центрі ваги, який у більшості жінок розташований нижче стегон, а у чоловіків — набагато вище. Тому коли жінки зігнуті над стільцем, їхній центр тяжіння зосереджується над ногами, а у чоловіків — над стільцем».

  • У Китаї дві дівчини захотіли перевірити себе на витривалість і вирішили на спір присісти тисячу разів поспіль, після чого обидві потрапили до лікарні. Дівчата присідали по черзі понад дві години. Обидві китаянки впоралися із завданням, але за кілька днів дівчатам стало погано. В однієї з них навіть перестали згинатися ноги.
  • Раніше в соцмережах був популярним інтернет-челендж #BottleCapChallenge. Люди намагались ударом ноги відкрутити кришку на пляшці або банці. Флешмоб запустив казахстанський боєць MMA Карен Пашикян, до нього приєдналися зірки Голлівуду та спортсмени, такі як Джейсон Стейтем, Конор МакГрегор, співак Джон Мейер та інші.