В Одесі на Жеваховій горі встановлюють величезний напис за 1,5 мільйона гривень у стилі Hollywood

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В Одесі на Жеваховій горі встановлюють величезний напис за 1,5 мільйона гривень у стилі Hollywood

Думская

В Одесі на Жеваховій горі встановлюють величезні бетонні букви за 1,5 млн грн. Про це повідомляє «Маяк».

Надпис «Жевахова гора» встановлюють в рамках проєкту з благоустрою гори, який переміг у «Громадському бюджеті-2019» Одеси. Також на горі мають з’явитися стела у давньогрецькому стилі, лавки й «античні обʼєкти, які не мають історичної цінності».

Автори проєкту — комітет мікрорайону Куяльницький — вважають, що створять туристичний обʼєкт і зону для відпочинку, адже напис буде видно всім, хто проїжджатиме повз.

Загальна вартість проєкту з благоустрою — 1,5 млн грн.

Автори проєкту наголошують, що гора має античне минуле. У своїх поясненнях про минуле Жевахової гори вони посилаються на дані Вікіпедії.

Автори наголошують, що в V—IV століттях до нашої ери на горі було святилище богині Деметри — покровительки землеробства, а також на цьому місці була пристань для грецьких кораблів, які йшли з Тіри й Афін в Ольвію.

Візуалізація проєкту з благоустрою Жевахової гори.

Думская

  • У Львові побудують канатну дорогу на Високий замок. Інвестиційний проєкт передбачає спорудження комплексу підвісної оглядової канатної дороги, пішохідного моста пам’яті героїв Небесної Сотні через вул. Кривоноса, а також благоустрій парків «Високий Замок» і «На Валах».