Дівчину, схожу на Грету Тунберг, побачили на фото 1898 року. Активістку назвали «мандрівником у часі»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В архіві Вашингтонського університету (США) знайшли фотографію 1898 року, на якій зображена дівчина, зовні схожа на екоактивістку зі Швеції Грету Тунберг. Про це повідомляє The Guardian.

На чорно-білому зображенні троє дітей, які працюють на золотому руднику в Канаді. Дівчинка на передньому плані нагадала багатьом користувачам Грету Тунберг через схожий вираз обличчя та зачіску.

«Отже, «Грета Тунберг» на фотографії 120-річної давнини, і це моя нова улюблена конспірологічна теорія. Грета — мандрівниця в часі з майбутнього, і вона тут, щоб урятувати нас», — підписав у Twitter фотографію блогер Джек Стрендж.

Ніхто з дітей на фотографії не названий, що ускладнює зʼясування їхніх особистостей. Відомі тільки дата і місце розташування — Юкон (Канада).

  • Раніше повідомляли, що влада Іспанії готова допомогти Тунберг перетнути Атлантичний океан, щоб потрапити на кліматичний саміт, що проходитиме в Мадриді.
  • Грета Тунберг відмовилася від премії Північної ради в $52 тисячі за охорону навколишнього середовища. Вона написала, що не візьме премію Північної ради, а також її грошову частину на знак протесту проти бездіяльності країн стосовно охорони природи.
  • 4 жовтня Тунберг стала лауреатом Міжнародної дитячої премії миру. Цього року експертний комітет розглянув 137 заявок з 56 країн і вирішив нагородити дівчину за «вплив на майбутнє багатьох дітей». Урочиста 15-та церемонія нагородження відбудеться в Гаазі 20 листопада — у Всесвітній день дітей.