У США веган подав позов проти Burger King. Його обурило приготування звичайного та рослинного мʼяса на одному грилі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У США веган подав до суду на мережу швидкого харчування Burger King через приготування звичайного та рослинного мʼяса на одному грилі, повідомляє CNBC.

Позивач Філіп Вільямс незадоволений тим, що куплене ним штучне мʼясо було «вкрито продуктами тваринного походження». У позові він заявив, що купив бургер «Неможливий воппер» (Impossible Whopper) у ресторані мережі в Атланті, у якому готують бургери з рослинним мʼясом. За його словами, він ніколи б не придбав бургер, якби знав, що він покритий мʼясними продуктами тваринного походження.

Вільямс вимагає сплатити компенсацію всім покупцям Impossible Whopper у США і публічно визнати, що рослинне мʼясо і звичайне готуються на одному грилі.

На сайті Burger King цей бургер описано як «100-відсотковий «воппер» без використання яловичини». Крім цього, власники вказали, що ресторан пропонує метод приготування без підсмажування мʼяса.

Компанія Impossible Foods, яка допомогла створити Impossible Whopper, заявила, що розробила продукт для тих, хто хоче споживати менше тваринного білка, а не для веганів і вегетаріанців.