Російська служба ООН проілюструвала загрози війни картинкою з відеогри Fallout 3

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Російська служба Організації Обʼєднаних Націй у своєму Twitter повідомила про завдану екології шкоду внаслідок військових конфліктів у всьому світі, проілюструвавши запис скріншотом з постапокаліптичної гри Fallout 3. Пост був присвячений Міжнародному дню запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів, який відзначається 6 листопада.

У підписі до твіту в російському представництві ООН вказали, які країни зазнали найсерйозніших збитків через військові дії, включивши до списку й Україну.«Застосування токсичних речовин у Вʼєтнамі, палаючі нафтові вишки під час війни в Кувейті. Косово, Ірак, Сьєрра-Леоне, Ліван, Ліберія, Україна — усі ці країни зазнали серйозних екологічних збитків внаслідок військових дій», — йдеться в повідомленні ООН у Росії.

На скріншоті представлений постапокаліптичний Вашингтон. Дія Fallout 3 розгортається у 2277 році — через 200 років після ядерної війни 2077 року. Як і в попередніх іграх серії, у Fallout 3 фігурує мережа підземних сховищ, побудована корпорацією Vault-Tec начебто для порятунку деякої частини населення Америки від наслідків війни. На відміну від попередніх ігор серії Fallout 3 надає гравцеві можливість управляти персонажем від першої особи в реальному часі, гра містить елементи шутера.