У США засуджені за вбивство втекли через дірку в стелі шириною 55 см

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

У Каліфорнії двоє засуджених за вбивство втекли з вʼязниці, проробивши дірку в стелі туалету. За їхнє затримання поліція призначила винагороду. Про це повідомляє ВВС.

Увʼязнені 21-річний Самуель Сантос Фонсека і 20-річний Джонатан Салазар вирахували «сліпу пляму» камер у туалеті і пробили в стелі отвір шириною 55 см. За перекриттям ховалася 30-сантиметрова ніша службового приміщення, у якій були труби та виступаючі частини будівлі, проте обидва вʼязні (зростом близько 1,7 м) зуміли втекти, протиснувшись між стінками боком. Потім вони зламали люк, що виходить на вулицю без паркану та колючого дроту.

ВВС

Втеча сталася у вʼязниці міста Салінас, на південь від Сан-Франциско. Поліція вважає, що засуджені за вбивство злочинці можуть бути озброєні та небезпечні.

ВВС

За впійманих утікачів або будь-яку інформацію про їхнє місце перебування призначили нагороду $5 тисяч. Фонсека був заарештований за вбивство двох чоловіків, тоді як Салазара спіймали, коли він застрелив ровесника.

ВВС

«Ми розчаровані тим, що обвинувачені у вбивствах втекли з нашої вʼязниці», — прокоментував інцидент представник шерифа округу Монтерей Джонатан Торнбург.

  • У Бразилії лідер злочинного угруповання прикинувся своєю дочкою, щоб втекти з вʼязниці. Клаувіно да Сілва, також відомий як «Коротун», намагався покинути вʼязницю в західній частині Ріо-де-Жанейро, надівши силіконову маску, перуку, вузькі джинси і мультяшну футболку. Проте злочинця видала його нервовість.
  • У провінції Західне Папуа, що на сході Індонезії, під час масових протестів здійснили втечу 258 увʼязнених. Масові заворушення спровокував конфлікт між індонезійцями та папуасами, який 18 серпня стався на острові Ява.