Протестувальники з мастики і сльозогінний газ. У Британії зняли з кондитерського конкурсу торт про протести в Гонконзі

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

У Бірмінгемі (Велика Британія) організатори міжнародного конкурсу авторських тортів Cake International дискваліфікували учасника з Гонконгу за торт, присвячений протестам на його рідному острові. Про це повідомляє ВВС.

На міжнародний конкурс тортів, який цього року тривав з 1 до 3 листопада, шеф-кухар творчої кавʼярні 3rd Space cafe з Гонконгу представив торт із символікою мітингів, зробленою з мастики. На торті красувався протестувальник за незалежність півострова від Китаю, у жовтій касці, з палицею та в оточенні парасольок (символу протестувальників), зеленої присипки, яка символізувала сльозогінний газ і маски Гая Фокса, яку часто одягали мітингувальники в Гонконзі. «Дизайн відобразив те, що зараз відбувається в Гонконгу», — пояснив автор торта.

Думки з приводу торта в соцмережах розділилися. Частина користувачів підтримали ініціативу кондитера, а частина визнали торти на тему протестів образливими. Фото торта показав у Twitter користувач під ніком MinibusHowie.

Всередині торта автор встановив музичну шкатулку, яка грала мелодію «Glory to Hong Kong» — неофіційний гімн протестів проти влади Китаю. Але, з огляду на «політизацію» конкурсу, організатори вирішили дискваліфікувати торт. Офіційною причиною стали завеликі розміри кондитерського виробу.

«Рішення зняти торт з конкурсу було прийнято у звʼязку з можливою загрозою його пошкодження. Як зазначено у правилах, «ні одна частина експозиції не може виходити за межі дозволеної площі. Негабаритні експонати будуть дискваліфіковані», — заявили представники конкурсу.