У Китаї власник кафе для приваблення відвідувачів пофарбував своїх собак під панд

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Китаї власник кафе для приваблення відвідувачів пофарбував своїх собак під панд

Zhang Lang / China News Service / VCG via Getty Images

У китайському місті Ченду відкрили кафе, в якому використовуються собаки чау-чау, розфарбовані під панд, повідомляє Reuters.

Кафе здобуло популярність соціальних мережах після того, як його власник Лу Юннінг пофарбував шість своїх чау-чау під панд.

«Є багато кафе для собак, кішок, єнотів тощо. Але я думаю, що вони не креативні. Ми хотіли чогось нового», — сказав Юннінг. Він додав, що відвідуваність його кафе зросла вдвічі після того, як він почав публікувати у соцмережі фото своїх вихованців.

Лу сказав, що імпортний барвник, який він використовував, не завдає шкоди собакам і нанесений тільки на верхню частину їхнього хутра, а не вниз до основи. Крім компанії таких «панд», кафе Candy Planet Pet також пропонує послуги пральні та готелю.

Zhang Lang / China News Service / VCG via Getty Images

Водночас власника закладу розкритикували деякі користувачі соцмереж і зоозахисники.

«Покриття собак хімічними барвниками викликає стрес і може навіть викликати алергічні реакції на шкірі, носі та в очах. PETA закликає мандрівників триматися якомога далі від будь-якого бізнесу, який експлуатує тварин з метою отримання грошей», — заявив віцепрезидент азійського відділення організації «Люди за етичне ставлення до тварин» (РЕТА) Джейсон Бейкер.