Британець застряг на вершині 90-метрової труби до гори ногами. 15-годинна операція з порятунку закінчилася провалом

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

У британському місті Карлайл 50-річний чоловік застряг на вершині промислової труби старої текстильної фабрики. Про це повідомляє CNN.

Повідомлення про те, що на 90-метровій трубі колишньої фабрики висить людина, надійшло в рятувальні служби Карлайла в ніч на понеділок. Чоловік висів до гори ногами, він був голий по пояс. Операція з порятунку тривала 15 годин: спочатку рятувальники моніторили ситуацію за допомогою дронів, намагалися врятувати чоловіка, підлетаючи на вертольоті. Трохи пізніше до так званої труби Діксона підвезли підйомну платформу, яку доставили з шотландського міста Глазго. Однак на той час чоловік вже кілька годин не відповідав на спроби рятувальників вийти з ним на контакт, хоча вранці це ще вдавалося.

Коли альпіністи піднялися на трубу на підйомнику, виявилося, що чоловік мертвий. У поліції не розкривають деталей події, невідомо, як і навіщо 50-річний чоловік забрався на трубу. Родичів загиблого вже сповістили про трагедію.

«Усе це було зроблено для того, щоб убезпечити людину і працівників аварійних служб. Думки всіх аварійно-рятувальних служб і партнерів — із сімʼєю і друзями цієї людини. Це був дуже складний процес, з урахуванням того, в якій небезпеці перебувала людина і наскільки важко було до неї підібратися», — заявив представник пожежної служби Джон Маквей на брифінгу поліції.

  • Під час проведення етно-рок-фестивалю Kozak FEST у Дніпропетровській області обвалився дах сцени. Внаслідок цього є загиблий і постраждалі.
  • Перед Палацом шекінських ханів на північному заході Азербайджану на туристів впала гілка 500-річного платана. Діаметр гілки становить 50 см. За попередньою інформацією, постраждали 19 осіб, зокрема іноземці.