У Лондоні відкрили театр із пересувною сценою і сидіннями. Положення залу можна змінити одним натисканням кнопки

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
У Лондоні відкрили театр із пересувною сценою і сидіннями. Положення залу можна змінити одним натисканням кнопки

Tom Lee / The Boulevard Theatre

У Лондонському торгово-розважальному кварталі Сохо відкрили новий невеликий театр The Boulevard theatre, сцена якого обертається, а стільці переміщуються в залежності від формату шоу. Про це повідомляє архітектурний журнал Dezeen.

Особливість театру на 165 місць полягає в тому, що можна змінити розташування його сцени, а також крісел у партері та на балконах одним натисканням кнопки. Така сучасна технологія була вперше запроваджена в будівлі колишнього стриптиз-клубу Raymond Revuebar Пола Реймонда, внучка якого — відома актриса Фон Джеймс — допомогла реалізувати проєкт для популяризації цього місця.

«Для мене це все про вшанування мого діда, моєї спадщини, а також Сохо. Це місце зіграло настільки важливу роль у локальній історії нашого «села» Сохо, що для нас життєво важливим є повернути місце для виступів і розваг», — розповіла Фон Джеймс журналістам під час екскурсії у будівлі театру.

Можна одним натисканням кнопки повертати крісла в партері на 360 градусів, на балконах — на 270. Невеликий зал оформлений затемненими жалюзі та рухомими шумозахисними екранами. Повне перетворення приміщення може зайняти до 10 хвилин, цей процес працівники театру люблять запускати під час антракту, щоб здивувати глядачів, які повертаються в «абсолютно інший зал».

Проєкт пересувного театрального приміщення розробила лондонська архітектурна, інтерʼєрна та графічна студія Soda. Компанія погодилася долучитися до створення території розваг під загальною назвою Walker Court у самому центрі району Сохо.