У Каліфорнії пройшов парад собак Howlʼoween Haute Dog. Як це було?

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
У Каліфорнії пройшов парад собак Howlʼoween Haute Dog. Як це було?

Chelsea Guglielmino / Getty Images

У Каліфорнії відбувся 19-й щорічний парад костюмованих собак на честь Гелловіна Howlʼoween Haute Dog. Фестиваль проводився у Marina Park в місті Лонг-Біч у неділю, 27 жовтня.

Як повідомляє місцева газета Gazettes, до заходу готувалися господарі більш ніж 500 собак, які з кожним роком створюють усе більш оригінальні та продумані костюми для своїх улюбленців.

«Коли ми почали цей захід майже два десятиліття тому, все було не так ретельно. Вбрання для собак не продавалися в магазинах Target, тому ви повинні були знайти дитячі костюми, які підійдуть, або зробити їх своїми руками», — сказав журналістам організатор параду Джастін Радд.

Участь у параді для собак приносить фінансову благодійну підтримку муніципальним програмам Fix Long Beach, які проводять безкоштовну стерилізацію бездомних собак, а також домашніх, чиї господарі не мають на це коштів.

«Це справді важливий сервіс. Я думаю, що ми змогли допомогти кільком сотням собак, і це класно, тому що деякі власники не можуть собі цього дозволити», — додав Радд. Він також зазначив, що в параді костюмів можуть брати участь не тільки власники собак, але і люди без домашніх улюбленців, які просто люблять вбиратися в костюми на Гелловін чи дивитися на тварин.

  • У Лондоні завершився Тиждень собак — London Dog Week. На подію запрошували всіх охочих, захід пройшов у британській столиці вперше, але організатори планують продовжити традицію.
  • Уряд Великої Британії має ухвалитити закон, що забороняє вирощувати і продавати цуценят і кошенят третім особам в обхід заводчиків і притулків. Він повинен покласти кінець діяльності недобросовісних заводчиків, які тримають тварин постійно вагітними та часто в поганих умовах.