На Facebook-сторінці Офісу президента переплутали Латвію з Литвою. СММ-щику після помилки вручили географічний атлас

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

У публікації офіційного акаунта Офісу президента у Facebook помилилися з географічною назвою. Автор поста про державний візит президента Володимира Зеленського до Латвії 16 жовтня переплутав цю країну з Литвою. «Офіційний візит Володимира Зеленського в Республіку Литва — найкращі кадри», — йшлося в підписі до фото президента.

Пізніше пост виправили на «візит до Республіки Латвія», а потім взагалі видалили та перезалили вже з правильною назвою країни. Однак користувачі соцмереж встигли помітити помилку і почали жартувати з цього приводу.

Скрін / Facebook / Лариса Сарган

Через майже добу на інцидент відреагував заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Він вибачився перед читачами облікового запису і написав, що помилки припустився менеджер з роботи у соцмережах. «Учора в повідомленні на акаунті Офіс Президента України в соцмережах була допущена помилка в написанні назви країни, в яку глава держави здійснював офіційний візит. Помилку відразу ж виправили. Спеціаліст з роботи у соцмережах, який зробив цю помилку, отримав стягнення і географічний атлас у подарунок», — повідомив Тимошенко.

  • У листопаді минулого року Дональд Трамп переплутав країни Балтики з Балканами. На зустрічі з лідерами Литви Далею Грібаускайте, Латвії Раймондом Вейонисом та Естонії Керсті Кальюлайд у Білому домі він звинуватив їхні країни в тому, що вони влаштували війну на початку девʼяностих років минулого століття, яка призвела до розпаду Югославії.
  • Співробітники американського відділення російського новинного каналу Russia Today вибачилися за те, що в одному зі своїх сюжетів випадково позначили на карті світу Нову Зеландію як Японію, а Нову Гвінею як Південну Корею.