Папа Римський представив у Ватикані smart-чотки для молитов за $110. Для активації потрібно перехреститися

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Папа Римський представив у Ватикані smart-чотки для молитов за $110. Для активації потрібно перехреститися

eRosary

Всесвітня мережа молитви Папи Римського у Ватикані представила «розумні чотки» Click To Pray eRosary, які обʼєднують функції smart-годинника і звичайної вервиці для молитви. Про це повідомляє Vatican News.

Браслет складається з 10 намистин і хреста з гематиту та чорного агата. У браслеті розміщено чіп, який збирає дані про власника, що дозволяє використовувати аксесуар як звичайний smart-годинник. Технологія Click to Pray активізується, коли власник чоток хреститься і відкриває доступ до аудіогіда з ексклюзивним зображенням та персоналізованого контенту з молитвою Розарію.

«Click to Pray є технологічним навчальним посібником, який допомагає молодим людям молитися за мир і роздумувати над Євангелієм. Проєкт обʼєднує кращі духовні традиції Церкви та останні досягнення технологічного світу», — йдеться в повідомленні авторів розробки.

Розумні чотки підключаються до встановленого на смартфон офіційного молитовного додатка Всесвітньої молитовної мережі Папи. За технологічний дизайн чоток відповідала компанія GadgeTek Inc. (GTI). Програми вже вийшли на iOS і Android, а в офіційному магазині чотки будуть коштувати €99 ($110 або 2,7 тисячі гривень).