Кім Чен Ин на білому коні піднявся на священну гору Пектусан і став обʼєктом для жартів

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин піднявся на священну для країни гору Пектусан на білому коні. Про це повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї.

«Кім Чен Ин стоїть на прекрасній горі Пектусан, яка є символом незалежності та соціалістичної ідеології країни. Він, сидячи верхи на коні, згадав шлях важкої боротьби, який він пройшов для великої справи будівництва наймогутнішої країни з вірою і волею», — зазначено в повідомленні ЦТАК.

Гора Пектусан дуже шанується корейцями не тільки як найвища точка корейського півострова (2 744 м над рівнем моря), але і як символ революції. Під час Другої світової війни так звана «білоголова вершина» стала притулком для корейських партизанів на чолі з дідом Кім Чен Ина Кім Ір Сеном.

При підйомі Ина супроводжували інші члени Центрального комітету Трудової партії Кореї. Вважається, що лідер КНДР піднімається на вершину цієї гори перед знаковими політичними рішеннями або важливими міжнародними заявами. Видання The Times на сторінці в Instagran опублікувало фотографії Ина, і підписники почали жартувати з лідера КНДР, порівнюючи його з президентом РФ Володимиром Путіним і пандою на коні.

Користувачі соцмереж згадали Ілона Маска, єдинорогів, Нарнію та диснеївський мультфільм «Холодне серце».