У США скаржаться на роботів-поліцейських. Один із них потонув у фонтані, другий не допоміг потерпілим

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

У США почали критикувати роботів-поліцейських Knightscope, які почали патрулювання вулиць Лос-Анджелеса. Про це повідомляє ScienceAlert.

Роботи моделі Knightscope K5 працюють у парку «Хантінгтон-Парк» Лос-Анджелеса й торговому центрі Вашингтона. Передбачалося, що вони будуть контролювати не тільки порядок серед людей, але й чистоту навколишнього території, виконуючи роль пересувних камер відеоспостереження.

Twitter / HPRoboCop

10 жовтня журналісти IFLScience опублікували в Twitter фото одного з роботів, який потонув у фонтані. «Робот вчинив самогубство у фонтані, тому що світ жахливий», — йдеться в підписі до фото.

ScienceAlert також описує випадок, коли робокоп не зміг надати допомогу. Інцидент стався на парковці в Солт-Лейк-Парку, в центрі Лос-Анджелеса — там почалася бійка, а проїжджаючий повз робот ніяк не відреагував, хоча свідки звернулися до нього з вимогою викликати поліцію. Виявилося, що роботів ще не підключили до системи оповіщення поліції, тому робокоп проігнорував прохання про допомогу і продовжив котитися, сповіщаючи відпочивальників про необхідність утримання парку в чистоті.

Модель K5 — це один з більш ніж 70 автономних роботів безпеки, розроблений Knightscope. Компанія з Кремнієвої долини заявляє, що вона обʼєднала технології самостійного водіння, робототехніки та штучного інтелекту. Роботи розміщені на всій території США й обслуговують громадські місця — від аеропортів до заправних станцій. Модель K5 призначена для використання на відкритому повітрі, він може транслювати відео високої чіткості з кутом огляду 360 градусів, може сканувати 1 200 автомобільних номерів за хвилину та відстежувати використання стільникового телефону поблизу.

Оренда такого робота за рік обходиться поліції Лос-Анджелеса від $60 до $70 тисяч.