Трампа обурили бездомні в Каліфорнії, які живуть у наметах. Він заявив, що вони заважають жителям і розносять хвороби

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Трампа обурили бездомні в Каліфорнії, які живуть у наметах. Він заявив, що вони заважають жителям і розносять хвороби

Наметове містечко безпритульних у Окленді, Каліфорнія.

Thomas Hawk / Flickr

Президент США Дональд Трамп обурився тим, що безпритульні в Каліфорнії живуть у наметах біля входу в офісні будівлі та заважають проходу. Про це пише The Washington Post.

«Ми не можемо дозволити Лос-Анджелесу, Сан-Франциско та безлічі інших міст знищити себе, дозволивши відбуватися тому, що там відбувається», — сказав Трамп журналістам на борту Air Force One по дорозі в Кремнієву долину, де він організував кампанію зі збору коштів для майбутніх виборів.

За словами Трампа, у Лос-Анджелесі та Сан-Франциско люди живуть на «кращих шосе, наших кращих вулицях, наших кращих входах у будівлі, де люди з цих будівель платять величезні податки».

«У багатьох випадках вони прибули з інших країн і переїхали в Лос-Анджелес або Сан-Франциско через престиж міста, і раптово в них зʼявилися намети. Сотні наметів і людей, що живуть біля входу в офісну будівлю», — сказав Трамп.

Чиновники адміністрації розглянули можливість зруйнувати наметові містечка безпритульних, створити тимчасові споруди та переобладнати державні установи. Про це виданню анонімно розповіли два високопосадовці. Однак неясно, які юридичні повноваження має федеральний уряд для «розчищення» вулиць.

Трамп заявив журналістам, що поліцейські «хворіють» від спілкування з бездомними. «Вони справді хворіють, — сказав президент. — Вони йдуть в лікарню. Ми не можемо цього допустити».

«Зауваження президента огидні. Він, очевидно, більше дбає про двері та вулиці, ніж про людей, у яких немає дому, і які сплять просто неба», — сказала Діана Йентель, президент і виконавчий директор National Low Income Housing Coalition (Національна житлова коаліція для людей з низьким прибутком).

Трамп висловив свої зауваження щодо безпритульних в той час, коли почав збирати кошти по всій Каліфорнії для проведення президентської кампанії. Очікується, що він збере приблизно $15 млн за два дні.