У Лондоні з особняка Вінстона Черчилля вкрали золотий унітаз

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
У Лондоні з особняка Вінстона Черчилля вкрали золотий унітаз

Інсталяція «Америка» Мауріціо Каттелана на виставці у Бленхеймському палаці.

Leon Neal / Getty Images

Поліція Лондона розшукує золотий унітаз, який невідомі вкрали з Бленхеймського палацу, де народився політик і премʼєр-міністр Великої Британії Вінстон Черчилль. Про це повідомляє AFP.

Вартість викраденого унітазу, який виготовлений з 18-каратного золота оцінюється в 1 млн фунтів стерлінгів (майже 31 млн грн). Його виготовив італійський художник Мауріціо Каттелан.

Спершу унітаз перебував у палаці як інсталяція на художній експозиції, однак потім ним дозволили користуватися. Музейний охоронець при цьому знаходився за дверима туалету.

«Зловмисники проникли у палац вночі і покинули місце злочину приблизно в 4:50 ранку. Постраждалих немає. Оскільки унітаз був підключений до системи каналізації й водогону, його крадіжка завдала істотної шкоди і призвела до затоплення», — стверджують у поліції.

Правоохоронці вважають, що злодіїв було кілька і вони приїхали на різних автомобілях. В даний момент у справі затримали 66-річного чоловіка.

«Твір мистецтва поки що не знайдено. Ми просимо всіх, хто чув чи бачив щось підозріле під час події, звʼязатися з поліцією», — уточнюється в повідомленні.

Пізніше пропажу унітазу підтвердив і сам музей на своїй сторінці в Twitter.