Літак розвернувся над Атлантикою та екстрено сів в Ірландії через розлиту пілотом каву

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Літак з 337 пасажирами на борту здійснив вимушену посадку через те, що пілот пролив каву на панель приладів. Про це пише BBC-Україна.

Інцидент стався ще у лютому, проте відомо про нього стало тільки зараз — з доповіді британського Відділу з розслідувань авіаційних пригод. Літак Airbus A330-243 прямував із Франкфурта до Мексики, але змушений був розвернутися над Атлантикою і здійснити незаплановану посадку у Шенноні (Ірландія).

У доповіді йдеться, що командир літака спостерігав за діями другого пілота, коли їм принесли каву. Її подали у посуді без кришок — і це звична практика для цієї авіакомпанії. Командир поставив каву на відкидний столик, після чого вона розлилася. Кава потрапила на коліна пілота та частково на панель приладів, після чого вона почала плавитися — в кабіні пілотів з’явився дим, і їм довелося скористатися кисневими масками. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

За даними міжнародної організації Flight Safety Foundation, це був літак компанії Condor Airlines, але рейс виконувала компанія Thomas Cook Airlines.

  • Жителю Австралії довелося самостійно посадити літак після того, як його інструктор втратив свідомість.
  • Авіакомпанія Air Canada проводить внутрішнє розслідування через те, що екіпаж літака забув розбудити пасажирку після приземлення. Вона залишилася спати на своєму місці, коли всі вийшли.
  • Пілот з Австралії протягом трьох годин «малював» у повітрі напис “Iʼm bored” («Мені нудно»), а також дві фігури, схожі на чоловічий статевий орган.