В Австралії тюлень допоміг схопити наркоторгівців, які перевозили кокаїн та метамфетамін на мільярд доларів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

В Австралії завдяки тюленю поліція затримала наркоторгівців, які перевозили мішки з кокаїном, метамфетаміном та екстазі вартістю мільярд доларів. Як пише The Guardian, яхта, на якій француз Антуан Дісент і британець Грехем Палмер везли «товар», сіла на мілину у коралових рифах біля західного узбережжя Австралії між островами Стік і Бертон.

Чоловіки добралися на шлюпці до Бертона та сховали наркотичний вантаж у водоростях, після чого хотіли втекти. Але місцевий рибалка повідомив поліцію, що в той час, як над морем пролітав рятувальний літак, двоє чоловіків у яскравих сорочках намагалися сховатись у чагарниках. Коли до острова прибула поліція, наркоторгівці спробували втекти на човні, але зненацька натрапили на велетенського сплячого тюленя.

«Вони розбудили його і він настрибнув на них своїм велетенським тулубом і заволав. Хлопці мали вибір: спробувати пройти повз тюленя чи бути заарештованими, і вони вибрали арешт», — розповів шеф поліції Західної Австралії Кріс Доусон.

Тим часом у місті Перт у штаті Західна Австралія затримали трьох подільників наркоторгівців — американця Джейсона Дін Ласітера, британця Скотта Фелікса Джонса та австралійця Ангуса Брюса Джексона. Їм висунули обвинувачення у змові щодо володіння наркотиками з наміром продажу. За даними поліції, усі троє мали забезпечити успішну доставку наркотиків на берег.

«Вони перебували на іншій шлюпці й були готові отримати товар. Ми втрутились у справи великого міжнародного наркосиндикату», — зазначив голова поліції штату.

Усіх п’ятьох підозрюваних затримали, їх невдовзі очікує суд.

  • Українські правоохоронці ліквідували нарколабораторію, працівники якої займалися збутом амфетамінів військовим.
  • Під час перетину контрольно-пропускного пункту в Колумбії поліція перевіряла автомобіль, у якому везли труни. Під час огляду домовин поліція виявила 300 кг марихуани.