82-річний чоловік вкрав коштовності на $400 тис. Він роками прослизав повз швейцарів у фешенебельних будинках

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

82-річний Семюель Сабатіно проходив повз швейцарів у фешенебельних будинках від Флориди до Манхеттена і здійснював крадіжки з проникненням у порожні квартири. Такі звинувачення висунули Сабатіно у США, передає CNN.

За останні пʼять років Сабатіно вчинив як мінімум 10 крадіжок з проникненням тільки в одному Нью-Йорку, під час яких було вкрадено власності на $400 тис.

За повідомленнями прокуратури, цьогоріч він викрав товари з трьох квартир на $100 тисяч. Сабатіно був заарештований у Нью-Йорку в минулі вихідні і звинувачується в крадіжці з проникненням, спробі крадіжки з проникненням і крадіжці.

«Ми продовжуємо збирати додаткові докази та оцінювати інциденти, що мали місце до цього року, і очікуємо предʼявлення додаткових звинувачень у кримінальному злочині», — йдеться в документах у справі.

Слідчі охрестили винуватця «Святковий грабіжник» через неодноразові крадіжки з проникненням, вчинені у святкові дні, зокрема, у День памʼяті.

За словами поліцейських, Сабатіно входив у фешенебельні житлові будинки на Верхньому Східному Манхеттені з чорною сумкою. Він йшов на верхній поверх будівлі у пошуках квартири, жителі якої поїхали, звертав увагу, чи є непрочитані газети й посилки, залишені зовні.

Потім він зламував замок і крав коштовності: годинники, обручки, ювелірні вироби з діамантами та золотом.

31 серпня співробітник адміністрації будівлі в окрузі Нью-Йорк зупинив Сабатіно, коли той намагався увійти в будинок з чорною сумкою. Злодій сказав, що приїхав провідати свого двоюрідного брата Суареса, але співробітник відповів, що ніхто з таким іменем тут не живе. Сабатіно залишив будівлю з порожньою чорною сумкою, а незабаром був заарештований.

  • Українка Ганна Костенко, яка перемогла у конкурсі краси «Міс Євразія — 2019», заявила, що у неї в номері турецького готелю Sueno Hotels Deluxe Belek (Анталья) вкрали корону.
  • В Італії члени сицилійської мафії живцем закатали в асфальт 41-річного албанця Ламая Астріда після того, як він вкрав коштовності у 64-річної коханки.
  • 102-річну жінку підозрюють у вбивстві своєї 92-річної сусідки, з якою вона жила в будинку для літніх людей в містечку Шезі-сюр-Марн у Франції.