Американець пограбував пекарню на $50 і отримав довічний термін. Після 36 років увʼязнення його звільняють

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Американець пограбував пекарню на $50 і отримав довічний термін. Після 36 років увʼязнення його звільняють

Beth Shelburne / Twitter

Американець Елвін Кеннард, який у 80-х пограбував пекарню і отримав за це довічний термін, вийде на волю. Він уже відсидів 36 років через те, що відібрав $50, повідомляє The Guardian.

Кеннард був засуджений до довічного увʼязнення за такий незначний злочин через те, що порушив «закон трьох помилок», який передбачає суворе покарання за вчинення трьох злочинів. На момент пограбування Кеннарду було 22 роки — він зайшов до пекарні з ножем, але в результаті нікого не поранив.

До цього Кеннарда засуджували до трьох років умовно за крадіжки зі зломом у 1979, а за інцидент у 1983 році в Алабамі він отримав свій непропорційно суворий вирок. Тепер 58-річний чоловік вийде на волю і працюватиме столярем, як до увʼязнення.

Його адвокатка Карла Кроудер зазначила в суді, що в місцевих тюрмах перебувають сотні засуджених за аналогічною схемою і не можуть звільнитися через брак доступу до якісного захисту.

«Це надзвичайно нечесно і несправедливо, що сотні людей в Алабамі відбувають довічне увʼязнення за ненасильницькі злочини, не повʼязані з убивством людей», — сказала вона.