Instagram vs реальність. Модель з Амстердама публікує невдалі фото без обробки і збирає десятки тисяч лайків

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Відома Instagram-блогерка та модель з Амстердама Ріанна Меєр, яка має понад 400 тисяч фоловерів, вирішила влаштувати експеримент у соцмережі — вона публікує свої фото без обробки паралельно з «поліпшеною» версією.

«Я хочу показати, що фотографії, які люди бачать в Instagram, особливо від інфлюенсерів, ніколи не бувають справжніми», — розповіла Меєр виданню INSIDER.

Дівчина почала свій проєкт 2018 року. Тоді вона переживала, що рекламодавці не захочуть з нею співпрацювати через безліч «реалістичних» світлин, що викривають надмірну ідеальність усього іншого в Instagram. Але натомість отримала позитивну реакцію.

«Я отримувала коментарі від тисяч осіб. Багато хто дякував мені за те, що я поділилася цими фотографіями, — говорить Меєр. — Вони відчували, що ніколи раніше не бачили такого в Instagram».

Деякі бренди навіть просили від неї серію фотографій «Очікування vs реальність» для рекламних кампаній. «Це мило, що багато брендів хочуть використовувати ці фото, — говорить Меєр. — Але я не хочу працювати в такому форматі. Це поки що мій особистий проєкт».

Головне завдання кампанії Меєр — поділитися реаліями та проблемами, з якими вона стикається як інфлюенсер. «Я думаю, люди забувають, що це не тільки красиві фотографії», — продовжує дівчина. «Найскладніше в цій роботі — відсутність вільного часу».

  • Instagram запускає оновлення, яке буде приховувати кількість лайків під фотографіями. Новацію почнуть тестувати спочатку в кількох країнах — Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Ірландії, Італії, Японії і Бразилії. У новій пробній версії будуть показувати тільки імʼя останнього користувача, який лайкнув пост, а далі під повідомленням буде стояти «та інші».
  • Керівництво популярної соціальної мережі Facebook підтвердило наміри змінити назви дочірніх підприємств Instagram і WhatsApp. Соцмережа планує вивести на перший план належність додатків до Facebook, хоча, купуючи компанії, Марк Цукерберг заявив, що не буде втручатися в їхню роботу і дозволить їм розвиватися автономно.