Американець заповів тіло своєї матері науці. Через кілька років він дізнався, що тіло підірвали військові

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Американець Джим Стауффер подав до суду на науковий центр BRC (Biological Resource Center), який без його згоди продав тіло його загиблої матері армії США для краш-тестів. До позову долучилися ще 32 інші особи, слухання справи має відбутися у жовтні, пише CNN.

Подробиці судового позову стали відомі лише минулого тижня. Там, зокрема, йдеться, що тіла «буквально були манекенами для краш-тестів, що означає їх використання в експериментах, повʼязаних із впливом руйнівних сил, наприклад ударів, зіткнень, балістичних травм і вибухів».

Історія тягнеться ще від 2014 року — тоді Джим Стауффер пожертвував тіло своєї матері Центру біологічних ресурсів у Феніксі, сподіваючись, що його використають для вивчення хвороби Альцгеймера.

Втім, після розслідування Reuters у 2016 році він дізнався, що труп використали для дослідницького проєкту армії США з вивчення впливу бомби — тіло Доріс посадили в машину, після чого підірвали під нею фугас. У такий спосіб оцінювали шкоду, заподіяну тілу.

Розслідування Reuters стало результатом рейду ФБР 2014 року на обʼєкт Центру біологічних ресурсів — там були виявлені відра з частинами людського тіла, а також людська голова, пришита до іншого тіла.

Представник Пентагону заявляв Reuters, що науковий центр передав тіло армії США під хибним приводом, змусивши військових повірити, що компанія отримала згоду родичів на такі експерименти. Джим такої згоди не давав.

2015 року власник центру Стівен Гор визнав себе винним і отримав умовний термін. Він також зʼявиться на судовому засіданні 21 жовтня, щоб відповісти перед сімʼями, залученими до цивільного позову проти нього та компанії BRC.

  • На Алясці завершилася серія випробувань новітньої ізраїльської системи ПРО «Хец-3», яка проводилася спільно зі Сполученими Штатами. В рамках випробувань були проведені перехоплення «ворожих» ракетних цілей на великих висотах і за межами атмосфери.
  • Французька армія створює «червону команду» з письменників і вчених-фантастів, які розроблять для військ сценарії можливих загроз у майбутньому. Таким чином, вони допоможуть розширити стратегію військових на випадок, якщо війська чогось не врахують.