У Китаї котів та собак почнуть розпізнавати за відбитком носа

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Китайські розробники програмного забезпечення для розпізнавання обличчя Megvii випустили додаток, який зможе ідентифікувати домашніх тварин за відбитком носа.

Власнику чотирилапого друга потрібно сфотографувати ніс тварини під різними кутами, щоб зареєструвати його в базі даних, і система розпізнає тварину з точністю 95%, повідомляє китайське медіа Abacus News.

Скріншот з додатку

Для Китаю, де тільки у великих містах живе понад 91 млн домашніх тварин, розробка вельми актуальна.

Планується, що додаток буде використовуватися не тільки для пошуку тварин, а також для моніторингу порушників. Йдеться про тих власників домашніх тварин, які вигулюють їх без повідка і не прибирають за ними.

  • У липні газета The Guardian повідомляла, що у Китаї прикордонна поліція регіону Сіньцзян почала таємно встановлювати на смартфони туристів «шпигунські» програми, щоб отримувати особисту інформацію про користувачів. Уряд запровадив обмежувальні заходи в провінції з мусульманським населенням. Влада встановила камери розпізнавання облич на вулицях і в мечетях, а також змусила місцевих жителів завантажувати на смартфони софт, який фіксує їхнє місцезнаходження.