ЦВК уперше показала Дарта Вейдера без маски

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:
ЦВК уперше показала Дарта Вейдера без маски

Ковальчук Віктор / УНІАН

Центральна виборча комісія (ЦВК) вперше оприлюднила фотографії всіх кандидатів в депутати, які балотуються у мажоритарних округах. Серед них є і Дарт Вейдер, який зазвичай зʼявляється на публіці у костюмі та масці темного лорда з кіносаги «Зоряні війни».

Його фото оприлюднено на сайті ЦВК.

За офіційними даними, Дарт Вікторович Вейдер народився 4 жовтня 1987 року у Києві, громадянин України. Протягом останніх пʼяти років проживає на території України, зокрема, в українській столиці. Має вищу освіту. Він — директор ТОВ «Темна сторона сили», член політичної партії «БЛОК Дарта Вейдера», судимостей не має.

Балотується від політичної партії «БЛОК Дарта Вейдера».

Центральна виборча комісія

  • Образ персонажа кіносаги «Зоряні війни» Дарта Вейдера зʼявився в українській політиці в листопаді 2011 року. Відтоді особи з іменем «Дарт Вейдер» очолювали «Інтернет партію України», балотувалися на виборах міських голів Одеси і Києва, виборах президента України та на парламентських виборах у 2014 році.
  • У червні 2019 року ЦВК зареєструвала Дарта Вейдера кандидатом у народні депутати. Він балотується на виборчому окрузі №135 в Одесі. У своїй передвиборчій програмі Вейдер зазначив, що його пріоритетами є «міцна оборона, чесні правоохоронці та європейський вибір». Кандидат вважає, що Україна потребує створення протиповітряного ракетного щита, а для цього необхідно модернізувати українські повітряні сили, оновити техніку та збільшити зарплати військовослужбовцям.