У США пара судиться з клінікою, яка займається проблемами безпліддя. Стверджують, що народили «чужих» дітей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У США пара подала позов проти клініки, яка займається штучним заплідненням, пише ВВС.

Позивачі є вихідцями з Азії і стверджують, що після того, як скористалися послугами клініки, у них народилися двоє хлопчиків. Проте новонароджені виявилися зовсім не схожими на батьків. У позові йдеться, що аналізи ДНК підтвердили, що діти ніяк не повʼязані з парою, і батьки відмовилися від опіки.

«Пара, яку в позові називають тільки AP і YZ, щоб звести до мінімуму «збентеження і приниження», кажуть, що вони роками намагалися завагітніти, перш ніж витратити понад $100 тис. на запліднення in vitro, включаючи ліки, лабораторні аналізи, проїзд та інші витрати», — сказано в повідомленні.

Документи подали до суду східного округу Нью-Йорка. Заявники звинувачують клініку CHA Fertility, а також співвласника та директора клініки у медичній недбалості та умисному завданню емоційного стресу.

Що таке ЕКО-запліднення?

Допоміжна репродуктивна технологія, що найчастіше використовується в разі безпліддя. Під час ЕКО яйцеклітину беруть з організму жінки і запліднюють штучно в умовах in vitro («у пробірці»), отриманий ембріон тримають в умовах інкубатора, де він розвивається протягом 2—5 днів, після чого ембріон переносять у порожнину матки для подальшого розвитку.