Автори програми DeepNude, яка «роздягала» жінок на фото, видалили її з мережі. Але в інтернеті знайшлися десятки копій

Дата:
Автори програми DeepNude, яка «роздягала» жінок на фото, видалили її з мережі. Але в інтернеті знайшлися десятки копій

Скандальний сервіс DeepNude, який за допомогою нейромережі редагує жіночі фотографії: забирає одяг і домальовує замість нього частини оголеного тіла, досі доступний в інтернеті. 28 червня автори DeepNude видалили додаток з онлайн-магазинів, але його копії продаються в Telegram і на сайтах оголошень, таких як 4chan, пише The Verge.

Веб-версія DeepNude вийшла 23 березня, а через три місяці зʼявилася програма для Windows і Linux

Журналісти виявили, що додаток можна завантажити на сервері Discord (зараз видалено) за $20. Анонімні продавці повідомили, що вони поліпшили стабільність програми, усунули збої та видалили функцію, яка додавала вотермарки до зображень після «оголення».

The Verge

«Оголені» зображення, які створює DeepNude і схожі програми, зазвичай низької якості. На них помітна ретуш і сліди оригінального фото, але при цьому такі картинки все одно можуть впливати на життя людей і навіть нести певну загрозу. Автори заначають, що люди можуть використовувати такі сервіси для створення «оголених» зображень колег, друзів, однокласників, навіть членів родини, а реалізм цього контенту з часом тільки зростає.

«Кращі образи, створені DeepNude, виглядають цілком реалістично, і це може завдати шкоди чиємусь життю», — пишуть автори матеріалу.