Disney зніме мюзикл «Русалонька», головну роль в якому зіграє темношкіра актриса. Фани вимагають повернути рудоволосу Аріель

Дата:
Disney зніме мюзикл «Русалонька», головну роль в якому зіграє темношкіра актриса. Фани вимагають повернути рудоволосу Аріель

Kevin Winter / Getty Images for Coachella

У компанії Disney оголосили про зйомки мюзиклу «Русалонька», головну роль у якому зіграє темношкіра R&B-виконавиця Хеллі Бейлі. Про це пише Hollywood Reporter.

19-річна Бейлі зіграє роль Аріель, бунтівної дочки короля Тритона, яка мріє жити на суші. Про отримання ролі вона повідомила у своєму Twitter.

Продюсувати мюзикл буде американський кінорежисер і хореограф Роб Маршалл, а крім Хеллі Бейлі, у фільмі також візьмуть участь комедійна актриса Мелісса Маккарті, 12-річна зірка канадського кінематографа Джейкоб Трамбле й американська реп-виконавиця Аквафіна.

«Після тривалих кастингів на роль Аріель стало абсолютно ясно, що Хеллі Бейлі володіє тим рідкісним поєднанням духу, серця, молодості та невинності плюс чудовий співочий голос — усі необхідні внутрішні якості, щоб зіграти цю знакову роль», — пояснив свій вибір головної актриси Маршалл.

Початок зйомок заявлений на січень 2020 року.

Проте вибір Маршалла обурив фанів саги про Русалоньку. У соцмережах почали згадувати, що в попередніх мультфільми Disney про Русалоньку Аріель була світлошкірою і рудоволосою дівчиною.

«Вибачте, але це повний нонсенс! У Аріель руде волосся і біла шкіра, а вибраний персонаж — це все одно, що Моану [полінезійську героїню мультфільму Disney] зіграла б світлошкіра дівчина», — заявив користувач з ніком Alex Prado.

«Не можу не погодитися. Я люблю Моану, Жасмін, але все має бути реалістично!» — пише Rosabelle Scarlets.

«Це теж саме, якби Мікі Мауса зіграв би опосум», — написав Herb Cochley.

  • З мультфільму «Історія іграшок-2» видалили сцену, в якій персонаж Стінкі Піт — маленька бородата іграшка — базікає з двома ляльками Барбі, погладжуючи їхні руки й обіцяючи, що вони зможуть отримати роль у наступному фільмі. Таке рішення автори мультфільму прийняли через рух #MeToo.
  • Премʼєра першого фільму нової трилогії «Зоряних воєн» відбудеться в грудні 2022 року. Наступні частини саги виходитимуть з інтервалом у два роки — у 2024 і 2026-му відповідно.