Суд Німеччини дозволив виробникам знищувати непотрібних півників

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Федеральний адміністративний суд Німеччини дозволив виробникам мʼяса та яєць знищувати непотрібних курчат-самців, пише ВПС.

Суд у четвер підтримав компанії, допоки не буде знайдена альтернатива. Позов був поданий після того, як в 2013 році влада землі Північна Рейн-Вестфалія заборонила інкубаторам вбивати курчат. Виробники після цього звернулися до Федерального суду. Міністр сільського господарства Німеччини Юлія Клекнер охарактеризувала цю практику вбивства птахів як «етично неприйнятну» та закликала її заборонити. Попри це, суд не став забороняти знищення півників, поки не будуть введені альтернативні методи визначення статі в яйцях.

Як пише видання, масовий відбір курчат-самців є звичайною практикою в промисловому сільському господарстві в усьому світі. Курчат чоловічої статі розглядають в промисловості як непотрібних з комерційної точки зору, тому що вони зростають повільніше, ніж кури, і через це вважаються непридатними для виробництва мʼяса. Птахів зазвичай знищують шляхом розмелювання або отруєння газом. Чиновники кажуть, що лише в Німеччині щороку вбивають близько 45 млн півників.