Каліфорнійський байкер у дворі будинку виклав свастику. Сусіди обурені, а чоловік каже про «тибетський символ»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Каліфорнійський байкер у дворі будинку виклав свастику. Сусіди обурені, а чоловік каже про «тибетський символ»

Justin Sullivan / Getty Images

У Каліфорнії (США) у передмісті Сан-Франциско байкер Стів Джонсон виклав з бетону у дворі свого будинку свастику, чим спровокував невдоволення сусідів. Як пише KTVU FOX 2, сусіди звинувачують чоловіка в тому, що він через символ нацистської Німеччини просуває ідеї «расизму, ненависті та страху».

Стів Джонсон

Justin Sullivan / Getty Images

Проте сам Джонсон стверджує, що не причетний до «Арійського братства», а символ є знаком «тибетських ченців».

«Це тибетський символ. Це символ життя. У тибетських ченців цей символ був до Гітлера», — сказав він, додавши, що в нього «немає ненависті» і він «любить всіх».

Сусіди вважають недоречним такий символ, хоч він і розташований на приватній території. Один із сусідів зазначив, що в давні часи свастику в азіатських релігіях зображували проти годинникової стрілки, а у дворі Джонсон символ викладено за годинниковою — як у Гітлера.

  • У Відні невідомі втретє за тиждень пошкодили фотовиставку «Проти забуття» італійсько-німецького фотографа Луїджі Тоскано, присвячену Голокосту. На фотографіях євреїв, які постраждали в той період, намалювали свастику. На деяких знімках порвано обличчя людей, зображених на них.
  • У Франції заговорили про збільшення кількості антисемітських актів, після того як на вулицях почали зʼявлятися графіті з погрозами.