У школі Красноярська відкриють профільний клас із підготовки майбутніх тюремників

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У місті Красноярськ (Росія) у школі №72 відкриють профільний клас із підготовки майбутніх працівників Федеральної служби виконання покарань (ФСВП).

На сайті регіонального відомства уточнюється, що з червня цього року почнеться індивідуальний набір до 10 класу.

Майбутні тюремники проходитимуть поглиблене вивчення історії, суспільствознавства та права. Готувати школярів будуть фахівці головного управління ФСВП, у тому числі працівники Міжрегіонального навчального центру, відділення професійної службової підготовки та відділу спеціального призначення.

Щоб потрапити у цей клас, школярам необхідно мати високі оцінки з російської мови, історії та суспільствознавства. Також буде враховуватися середній бал атестата. Додатковий набір відбудется у серпені.

Зазначимо, що в Росії такі класи вже є. Перший відкрився в 2010 році в Ангарській школі №39. У 2016 році класи для тюремників започаткували в Твері та Волгограді. У 2018 році такий клас відкрили у школі №30 міста Вологда.

  • 1 червня в Києві відбувся марш за звільнення українських політвʼязнів Кремля, які незаконно утримуються у вʼязницях і СІЗО. Марш стартував у парку імені Шевченка і закінчився біля будівлі Адміністрації президента. На акцію прийшли більш ніж сотня людей, серед яких були народні депутати, націоналісти, активісти, а також в. о. міністра охорони здоровʼя Уляна Супрун.