Президент Філіппін заявив, що був геєм, але його «вилікували» жінки. Так він спробував виправдатися за недавній випад на адресу свого опонента

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що «раніше був геєм», але «жінки вилікували його». Про це він розповів 31 травня під час виступу перед філіппінською діаспорою у Токіо, пише Independent.

Таку заяву він зробив на тлі свого недавнього випаду на адресу сенатора Антоніо Трілланеса IV, який активно критикує Дутерте. Філіппінський глава раніше назвав Трілланеса «гомиком», чим викликав неоднозначну реакцію.

Тепер Дутерте заявив, що він теж був геєм до зустрічі зі своєю першою дружиною Елізабет Ціммерман. «Добре, що Трілланес і я схожі. Але я вилікував себе. Коли я почав стосунки з Ціммерман, я сказав, що це все. Я знову став чоловіком», — сказав Дутерте.

Після своєї промови він запросив на сцену чотирьох дівчат із залу, щоб їх поцілувати.

Зазначимо, що Дутерте славиться гомофобними висловлюваннями на адресу політичних противників. Не дивлячись на те, що він раніше заявляв про рівні права ЛГБТ в країні, в 2017 році він сказав, що шлюб може бути лише між чоловіком і жінкою. У січні 2019 року він назвав усіх католицьких єпископів країни геями та педофілами — після того, як церква почала критикувати його методи боротьби з наркотиками. Також він зробив дивну заяву з приводу зґвалтувань. «Поки буде багато гарних жінок, буде й багато зґвалтувань», — сказав Дутерте.