Підліток із Австралії зібрав $70 тис. після того, як розбив яйце об голову сенатора. Він перерахував гроші рідним загиблих у Новій Зеландії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Підліток із Австралії зібрав $70 тис. після того, як розбив яйце об голову сенатора. Він перерахував гроші рідним загиблих у Новій Зеландії

Facebook / Will Connolly

17-річний Вілл Конноллі з Австралії зібрав близько 100 тисяч австралійських доларів (майже 70 тисяч доларів США) після того, як у березні розбив яйце об голову сенатора Фрейзера Еннінга.

Про це пише BBC.

Випадок стався 16 березня. Тоді підлітка розлютили слова сенатора про те, що в теракті в Новій Зеландії, внаслідок якого загинула 51 людина, треба винуватити мігрантів-мусульман. Відео інциденту стало вірусним.

Австралійці підтримали 17-річного Конноллі і почали перераховувати йому гроші, «щоб купити більше яєць» та покрити можливий штраф. Утім, поліція вирішила не карати хлопця. Він отримав лише «офіційне попередження».

За два з половиною місяці Конноллі зібрав на своєму рахунку майже 100 тисяч австралійських доларів. У своєму Instagram він написав, що перерахував усі гроші фонду, що допомагає родинам жертв теракту в Новій Зеландії.

  • 15 березня в Новій Зеландії злочинець напав на дві мечеті в місті Крайстчерч. Внаслідок стрілянини загинули 50 людей. Ще одна людина пізніше померла в лікарні. Стрілець вів трансляцію розстрілу з нашоломної камери GoPro. Головний підозрюваний — 28-річний австралієць Брентон Таррант. Він опублікував «маніфест», у якому виступив проти іммігрантів, назвавши їх «загарбниками».
  • У Новій Зеландії розпочали розслідування теракту в місті Крайстчерч, внаслідок якого загинула 51 людина. За словами премʼєр-міністра Нової Зеландії Джасінди Ардерн, розслідування почали в понеділок, 13 травня. Його проводить Королівська комісія.