«Більмо на оці та не відповідає стандартам». Місто в Каліфорнії подало до суду на власницю будинку «Флінстоунів» через декор у дворі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Більмо на оці та не відповідає стандартам». Місто в Каліфорнії подало до суду на власницю будинку «Флінстоунів» через декор у дворі

Jim Maurer / Flickr

Влада міста Хіллсборо (штат Каліфорнія, США) подала позов проти медіа-магната Флоренс Фанг через скульптури і прикраси будинку «Флінстоунів», який вона придбала у 2017 році за $2,8 млн. Власниця вирішила прикрасити маєток згідно з антуражем мультиплікаційного серіалу про життя Фреда і Уільми, але влада назвали такі кроки «дуже помітним більмом на оці, яке не відповідає стандартам спільноти».

Як пише The Guardian, каменем спотикання стали скульптури динозаврів, статуетки персонажів, корабельна палуба і вивіска на підʼїзній доріжці з написом «Ябба Дабба Ду».

Міська влада стверджує, що жителі прилеглих будинків неодноразово скаржилися на «несмак», який нібито псує зовнішній вигляд міста. Також надходили скарги, що і сам будинок створює проблеми для пішоходів через своє розташування на пагорбі.

У судовому позові стверджується, що прикраси будинку були зроблені без дозвільних документів. У позові також наголошується, що власницю будинку кілька разів просили зупинити роботи. У 2018 році Фанг вже платила штраф в $200 за те, що не демонтувала динозаврів. Тепер місто рішуче налаштовано змусити Фанг прибрати всі прикраси будинку.

У коментарі Daily Journal, онук власниці заявив, що «динозаври прекрасні та змушують всіх посміхатися, а тому повинні залишитися».

Дім «Флінстоунів» був побудований у 1970-х роках з використанням техніки розпилення бетону для створення вигнутих стін. Ця будівля стала орієнтиром для водіїв та певним уособленням Хіллсборо.