У ПАР пастор «воскресив» людину. Він спровокував новий флешмоб у соцмережах та отримав позов від ритуального агентства

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Південно-Африканській республіці (ПАР) пастор однієї з християнських церков провів «ритуал воскресіння померлої людини», чим спровокував флешмоб у соцмережах та отримав судовий позов від ритуального агентства.

Як пише Fox News, «диво» пастор Альф Лукау зробив під час служби у церкві Йоганнесбурга у присутності натовпу людей. На вулицю винесли труну з молодим чоловіком, після чого пастор закликав людей молитися Ісусу. Після кількох рухів чоловік «отямився».

Очевидці знімали весь процес на відео.

Більшість парафіян церкви повірили у Божу благодать та були шоковані, крім представників ритуальної фірми Kings and Queens Funerals.

Пізніше фірма подала до суду на пастора, назвавши його шахраєм. Трунарі стверджують, що спочатку були впевнені, що беруть участь в організації похорону. За їх словами, Лукау завдав «непоправної шкоди іміджу» компанії.

Сам Лукау заявив, що «воскресіння» було правдою. «Сьогодні вранці в Божому Домі відбулося вражаюче диво. Мрець повернувся до життя, як про те молилася церква», — сказав він.

У країні цей випадок викликав бурхливі обговорення і глузування. У соцмережах зʼявився челлендж з хештегом #ResurrectionChallenge. Люди почали пародіювати відео «воскресіння» на свій манер, показуючи найнеймовірніші варіації.