У Китаї будують повномасштабну копію «Титаніка». Плавати вона не буде

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Будівництво повномасштабної копії «Титаніка» в Китаї наближається до завершення. Копія розкішного пасажирського корабля, що затонув у 1912 році, в результаті чого загинули 1500 осіб, стане частиною великого тематичного парку в Сичуані на південному заході Китаю. Про це пише Daily Mail.

Проект розпочався в 2016 році. Шість з девʼяти палуб масивного корабля були побудовані в 2017-му, а іншу частину проекту мають завершити в цьому році.

Zhang Zhi / Chengdu Economic Daily / VCG via Getty Images

Компанія Romandisea, яка будує корабель-репліку, спочатку планувала впровадити високотехнологічну симуляцію, щоб дозволити туристам пережити момент, коли судно зіткнеться з айсбергом. Але інвесторам довелося відмовитися від плану після того, як члени сімей загиблих та тих, що вижили на «Титаніку», назвали цю ідею «образливою».

Китайський «Титанік» буде точною копією оригінального корабля — починаючи від розміру і закінчуючи декором кают і меню.

Туристична памʼятка довжиною 269,06 м і шириною 28,19 м буде поставлена на воду і закріплена на річці Даінг Ці в місті Суйнин. Цей круїзний лайнер буде розташований в середземноморському районі міжнародного туристичного курорту Semand Star Romandisea Seven Star.

  • «Титанік» — британський трансатлантичний пароплав, який будували в Белфасті з 1909 по 1912 рік на замовлення судноплавної компанії White Star Line. На момент введення в експлуатацію був найбільшим кораблем у світі. У ніч з 14 на 15 квітня 1912 року, під час першого рейсу, зазнав катастрофи в північній Атлантиці, зіткнувшись з айсбергом.
  • Компанія OceanGate споряджає експедицію до місця, де на початку минулого століття затонув пароплав «Титанік».