Мер містечка у Франції заборонив собакам гавкати. Порушникам загрожує штраф до €70

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Мер містечка Фекʼєр (коммуна у департаменті Уаза на півночі Франції) Жан-Пʼєр Етьєн офіційно заборонив собакам надмірно довго гавкати. Власникам тварин загрожує штраф у розмірі €68. Про це пише Le Parisien.

У змінах до статуту міста йдеться, що власник собаки повинен в будь-який час мати можливість зупинити «тривалий або повторний гавкіт своєї тварини».

«Мета не в тому, щоб заборонити собак, і ми не будемо штрафувати людей за найменший натяк на гавкіт. Місто не проти собак, але коли ви заводите їх, ви повинні подбати про їх дресирування. Якщо я прийняв таке рішення, то тому, що ми не знайшли іншого виходу. Я не міг сидіти склавши руки», — зазначив він.

Це рішення вже стало причиною критики захисників тварин.

«Ви можете також припинити дзвін церковних дзвонів у неділю вранці. Якщо у собак є роти, значить, вони можуть гавкати. Я ніколи не чув собачий гавкіт з ранку до вечора», — підкреслив президент Асоціації захисту прав тварин Стефан Ламар.

Самі штрафи будуть виписувати людям на підставі скарг, які зможуть подавати правоохоронцям мешканці міста.

  • Любителі тварин у Литві створили мобільний додаток, схожий на популярний додаток для знайомств Tinder. З його допомогою можна «знайомитися» з тваринами з притулків, «запрошувати» їх на прогулянку і забирати додому.