Кривавий діамант: зʼявився емодзі, що символічно зображає менструацію. Деякі побачили в ньому напівміру

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Новітні зміни у списку емодзі сколихнули мережу. У новому списку зʼявилася крапля крові, яка символізує менструацію. Це сподобалося не всім. Про це пише Тhe Guardian.

Некомерційний фонд Plan International довго наполягав на тому, щоб до списку «смайликів» додали краплю крові — емодзі, який символізує менструацію.

Такий крок сприймався як новаторський, однак дехто вважає, що цього недостатньо.

Організація почала працювати над смайликами в 2017 році, виявивши, що 48% дівчат і жінок у Великій Британії віком від 14 до 21 року соромляться говорити про менструацію. Було організовано всенародне голосування за дизайн символу з пʼяти варіантів: гігієнічна прокладка, щомісячний календар, усміхнені крапельки крові, криваві труси і матка.

Unicode, орган, який підтримує і регулює смайлики, відхилив переможця, яким стали труси з краплею крові. І в остаточній версії представив крапельку крові.

«Для інших людей смайлики можуть здатися незначними, але їх активно використовують у діалогах», — зазначила Ламанда Баллард, засновник і виконавчий директор Flo Code, некомерційної організації, що базується в Остіні, штат Техас, і яка постачає продукцію для менструації малозабезпеченим.

«Вони думають: «О, криваві труси — це вже занадто для смайликів», але у них вже є емодзі з лайном, — додала Баллард. — Одне гірше за інше? Менструація — природний процес».

  • У новій версії зʼявляться емодзі — протези рук і ніг, механічні та автоматичні коляски з людьми чи без, слухові апарати, собаки-поводирі і ціпки. Додадуть нові зображення тварин — фламінго, лінивця, орангутана і видру. В асортимент страв додадуть фалафель, кубики льоду, вафлі, цибулю і часник. Всього в 12 версію додадуть 59 нових емодзі. Для вже наявних передбачать 171 варіант.
  • Компанія Apple представила понад 70 нових emoji, які незабаром зʼявляться на iPhone, iPad, Apple Watch і Mac з новою версією iOS 12.1.