У Колумбії ветеринар перевозив героїн у цуценятах. Тепер він сяде у вʼязницю, а одна з собак, яка вижила, допомагає поліції шукати наркотики

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Ветеринар, який хірургічним шляхом вводив рідкий героїн в шлунки цуценят для контрабанди наркотиків у Колумбії, буде відправлений у вʼязницю. Він переховувався від поліції десять років. Про це пише Buzzfeed News.

Андрес Лопес Елорез з 2004 по 2005 рік таємно вирощував собак на фермі, яку він орендував у Медельїні, Колумбія. Він використовував свої ветеринарні знання, щоб вшивати маленькі повітряні кульки, наповнені героїном, у їхні шлунки. Пізніше цуценят транспортували, а коли вони прибували у місце призначення, наркотики хірургічним шляхом видаляли з їх шлунків. За словами прокурорів США, невідомо, скільки тварин загинуло у процесі.

Елорез був частиною великого ланцюжка колумбійської наркоторгівлі.

1 січня 2005 року правоохоронні органи США обшукали ферму і знайшли девʼять цуценят і 17 мішків героїну, 10 з яких були видалені хірургічним шляхом з черевних порожнин собак. Троє з цуценят померли від інфекцій, отриманих після операцій.

Елорез був у бігах майже 10 років, перш ніж його схопили в Іспанії, де, як кажуть іспанські чиновники, він ховався близько восьми років. У травні 2018 року його екстрадували до США і у вересні визнали винним у змові з метою імпорту героїну до Сполучених Штатів. Крім контрабанди наркотиків, його звинуватили ще й у жорстокому поводженні з тваринами і «порушенні обовʼязків ветеринара запобігати стражданням тварин». Він проведе у вʼязниці шість років, а пізніше його екстрадують на батьківщину.

У цій історії не все так сумно. Двоє з цуценят-наркокурʼєрів, які залишилися живими, стали допомагати боротися зі злочинністю. Один з поліцейських в Колумбії забрав до себе в сімʼю бігля на імʼя Донна, а одна з врятованих ротвейлерів тепер працює в поліції — її навчили шукати наркотики.