Британець влаштував дебош на борту літака, тому що хотів потрапити в туалет. Це коштувало йому $21000

Дата:

Суд Калгарі оштрафував 44-річного британця Девіда Янга, який влаштував пʼяний дебош на борту літака WestJet з Калгарі в Лондон, через що екіпажу довелося зробити вимушену посадку. Про це повідомляє USA Today.

Буйного пасажира звинуватили в опорі арешту й недотриманні інструкцій з техніки безпеки. Суд засудив британця до 7 днів арешту і штрафу в $21260, саме в таку суму суддя оцінив витрати на пальне компанії, з урахуванням незапланованої посадки.

Зʼясувалося, що перед вильотом з Калгарі британець випив шість алкогольних коктейлів і відразу після зльоту спробував потрапити до зачиненого туалету. Бортпровідник попросив його повернутися на місце, але незабаром після цього чоловік знову повернувся і спробував силою відчинити двері санвузла.

У відповідь на зауваження персоналу Янг почав поводитися агресивно, кричати і погрожувати навіть іншим пасажирам, після чого екіпаж вирішив повернутися в аеропорт вильоту — Калгарі.

Аби безпечно приземлитися, капітан був змушений скинути близько 20 тис. фунтів (9 тонн) пального.

Після суду Янг вибачився в письмовій заяві і сказав, що шкодує про «збитки та незручності», які він заподіяв авіакомпанії і своїм попутникам.