Спокуса «салом у шоколаді» і Бармалей в сані єпископа. У Росії придумали православний квест

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

На секції з компʼютерних ігор на Різдвяних читаннях у Москві найбільшу підтримку отримав проект православного квесту за мотивами конфлікту Московського патріархату з Константинополем, передає Інтерфакс.

Головний герой квесту — православний митрополит Миколай, який отримав благословення патріарха створити у Стамбулі Другоримську і Антальську митрополію.

За словами модератора секції, професора Московського державного лінгвістичного університету Романа Силантьєва, митрополиту Миколаю у грі «доведеться проявити неабиякі дипломатичні таланти під час перемовин із чиновниками, уникнути смерті від рук зловісних сект Гюлена і Бозкурта, не спокуситися салом у шоколаді, а у фіналі перемогти головного лиходія на імʼя Бармалей».

«Але не ліквідувати, а по-братськи напоумити і прийняти в сущому сані як єпископа Золоторожського», — уточнив Силантьєв долю Бармалея.

  • Міжнародні Різдвяні читання «Молодь: свобода і відповідальність» проходять у Москві з 27 по 31 січня. Їх головою є патріарх Кирило.
  • У Росії в продажу зʼявилася настільна гра для дітей «Наші в Солсбері». Судячи із зображення на обкладинці, маршрут героїв на ігровому полі збігається з пересуванням Європою співробітників Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Анатолія Чепіги та Олександра Мішкіна. Британська влада звинуватила їх в отруєнні екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері.