Трамп побажав США «трохи глобального потепління»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Трамп побажав США «трохи глобального потепління»

The White House / Flickr

Президент США Дональд Трамп у Twitter поскаржився, що країні бракує глобального потепління.

«Будьте обережні і намагайтеся не виходити з дому. Значна частина країни потерпає від неймовірної кількості снігу і майже рекордних холодів. Було б непогано отримати трохи отого старого, доброго глобального потепління просто зараз!» — написав Трамп.

За даними американських ЗМІ, аномальні снігопади пройшли на Середньому Заході країни, в деяких штатах випало 25 см снігу. В аеропорту Чикаго через ожеледицю викотився поза смугу літак з 129 пасажирами, понад 1000 рейсів по всій країні скасовано.

У 2017 році Трамп оголосив про рішення вийти з Паризької угоди про боротьбу зі зміною клімату. На думку президента, нинішня редакція документа занадто обмежує промисловість Сполучених Штатів, тому для них невигідна.

  • У грудні минулого року дипломати з майже 200 країн світу уклали угоду про збереження Паризької угоди про клімат, прийнявши детальний перелік правил щодо реалізації пакту.
  • Згідно з угодою, країни мають зупинити глобальне потепління на рівні 1,5°C. Нині планета вже нагрілася на 1°C порівняно з доіндустріальним періодом, що призвело до зростання числа посух, повеней, підвищення рівня моря і вимирання багатьох видів живих істот.