На Сицилії продають будинки за €1, але є нюанси

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

На острові Сицилія на півдні Італії пропонуються десятки будинків на продаж, їх вартість становить один євро. Таким чином місцеві чиновники хочуть відродити громаду і максимально спростити бюрократичні процедури. Про це пише CNN.

У містечку Самбука-ді-Сицилія пропонуються на продаж кілька десятків будинків вартістю в один євро. Мета акції — популяризація сільських районів і відродження громади. Багато жителів переїжджають у великі міста, тому місцевість страждає від депопуляції. Чиновники зробили все від них залежне, щоб купити житло міг кожен охочий.

У цих пропозиціях є свій нюанс — покупцеві доведеться відреставрувати придбане житло протягом трьох років після придбання, що коштуватиме від €15 000 (480 тис. грн), а також дати заставу у розмірі €5 000 (160 тис. грн), яку повертають після закінчення ремонту.

«Іноземці стікаються сюди, вражені всією цією красою, — розповів Джузеппе Качіоппо, заступник мера міста. — Більше десяти будинків вже продані. Ще кілька десятків продаються. З нами звʼязувалися люди зі Швейцарії, Франції та Іспанії, пропозиція користується дуже великим попитом».