Секс-іграшку нагородили за інновації в робототехніці. Пізніше перемогу в номінації забрали за «аморальність»

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Секс-іграшку нагородили за інновації в робототехніці. Пізніше перемогу в номінації забрали за «аморальність»

Instagram / loradicarlo_hq

Напередодні технологічної виставки CES 2019, яка триває з 8 по 11 січня в Лас-Вегасі, за інноваційний вібратор Osé отримала нагороду компанія Lora DiCarlo. Проте пізніше секс-іграшка була визнана організаторами «аморальною» і позбавлена нагороди, повідомила компанія на своєму сайті.

Спільно з лабораторією робототехніки університету Орегона компанія Lora DiCarlo розробила секс-масажер Osé, який дозволяє досягти змішаного оргазму завдяки технології біомімікрії. Ця технологія дозволяє масажеру наслідувати природні рухи при сексі, відтворюючи відповідні відчуття.

У жовтні 2018 року організатори виставки CES присудили секс-іграшці перемогу в номінації «Робототехніка і дрони». Osé повинні були представити на виставці як один з кращих продуктів, але пізніше організатори відкликали свою нагороду.

Таке рішення організатори CES пояснили тим, що Osé є нібито «аморальним і непристойним» пристроєм.

Співзасновник Lora DiCarlo Лаура Хеддок звинуватила організаторів у подвійних стандартах, зазначивши, що на CES щорічно представляють різні продукти, повʼязані з сексом — наприклад, допустивши на виставку в 2018 році секс-ляльку.

«Вочевидь, у СТА [Асоціація споживачів технологій, яка продюсує CES] немає заперечень проти явної демонстрації чоловічої сексуальності і задоволення. Інші секс-іграшки були виставлені на CES, а деякі навіть отримали нагороди», — йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Після того, як ця історія набула розголосу, президент і виконавчий директор CTA Гері Шапіро і виконавчий віце-президент Асоціації Карен Чупка в листі до компанії заявили, що дискваліфікували Osé тому, що продукт не повинен був потрапляти в категорію «Робототехніка і дрони». При цьому, на думку компанії, секс-іграшка повністю відповідає критеріям відбору в цю номінацію CES.