Британська пошта помилилася у виборі фотографії для марки, і їй довелося вибачатися

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Британська Королівська Пошта вибачилася 28 грудня після того, як історики відзначили, що дизайн марки, який вона планувала випустити на честь Дня висадки союзників у Франції, насправді показує, як американські війська ступають на берег за тисячі миль від Нормандії, передає Reuters.

Марка є частиною серії, присвяченої 75-й річниці висадки в червні 1944 року. Мова йде про 6 червня 1944 року, коли війська союзників почали операцію «Оверлорд» висадкою повітряного і морського десантів на узбережжі французької Нормандії.

«Випуск поштової марки буде своєчасним вшануванням всіх тих, хто брав участь, і буде використовувати зображення того самого дня», — заявила Королівська Пошта до того, як була виявлена помилка.

Історики помітили, що насправді фото на марці показує, як американські війська виходили на берег в травні 1944 року в голландській Нової Гвінеї (зараз — Індонезія) з десантного корабля, який не брав участь у висадці в Нормандії.

«Ми щиро просимо вибачення за те, що наш попередній дизайн марки 2019 року включав в себе дизайн, який був невірно повʼязаний з Днем висадки», — йдеться в повідомленні Королівської Пошти у Twitter.

Цей дизайн марки не був надрукований. У Королівській Пошті запевнили, що це зображення не буде частиною остаточного комплекту марок.