Microsoft видалили рекламу з «доктором Охлобистіним». Користувачі скаржилися на слова актора про ЛГБТ і Константинопольський патріархат

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Компанія Microsoft видалила рекламний ролик, в якому знявся російський актор Іван Охлобистін. У ролику він рекламував ліцензійне програмне забезпечення. Перед цим ролик викликав бурхливе обговорення в соціальних мережах, користувачі згадували різкі висловлювання актора на адресу ЛГБТ-спільноти та Константинопольського патріархату. Про це пише TJ.

За сюжетом, Охлобистін грає «компʼютерного доктора». Він допомагає різним героям впоратися із проблемами з їх ноутбуками та компʼютерами, які викликані відсутністю ліцензованого програмного забезпечення. Образ лікаря використовували, бо актор грав його в популярному російському серіалі «Інтерни».

У кінці листопада відео опублікували на офіційному YouTube-каналі Microsoft в Росії. 5 грудня відео видалили. Також зображення з фотографією актора зникло з сайту російського представництва Microsoft. Рекламне агентство KeyFrame Production, яке знімало відео, теж видалило ролик зі своїх сторінок у соціальних мережах.

«Microsoft підтримує принципи різноманіття і відкритості в кожному аспекті своєї роботи, і ми видалили відеоролик, який зʼявився на нашій сторінці в YouTube, а також весь відповідний контент з нашого сайту», — йдеться в повідомленні прес-служби Microsoft.

  • Охлобистін відомий своїми некоректними і різкими висловлюваннями. У 2013 році його виступ в Новосибірську викликав бурхливе обурення громадськості. На запитання про його ставлення до ЛГБТ, він відповів, що «я б їх усіх живцем у грубку запхав».
  • Крім цього, коли РПЦ оголосила про розрив відносин з Константинопольським патріархатом, він опублікував пост у соціальній мережі, в якому написав: «Навіщо з ними домовлятися? Вони тварі продажні. Яка віра? Який Томос?! Душити зрадників». Потім цей пост з його сторінки був видалений.