Китайська система розпізнавання облич «виписала» штраф за порушення ПДР фотографії бізнес-леді на рекламному постері

Дата:
Китайська система розпізнавання облич «виписала» штраф за порушення ПДР фотографії бізнес-леді на рекламному постері

Facebook / Dong Mingzhu

У Китаї система розпізнавання облич оштрафувала президента Gree Electric Appliances Дун Мічжу за перехід перехрестя на червоне світло. Однак, насправді, камери просто зафіксували обличчя Дун Мічжу на рекламному постері на боці автобуса, передає Abacus News.

Інцидент стався у провінції Чжецзян, в місті Нінбо, розташованому на південь від Шанхаю.

Обличчя Мічжу зʼявилося в ролику поліції на сітілайті серед інших пішоходів, які порушили ПДР у цьому районі. У біжучому рядку під її фотографією говорилося, що вона порушила закон, також були показані частина державного ідентифікаційного номера та імʼя порушниці, щоправда, із помилкою — Ju замість Mingzhu.

Дун Мічжу в 2017 році очолила список 100 видатних китайських жінок-підприємців за версією Forbes. Місцеві ЗМІ писали, що вона не брала жодного відгулу за 26 років

Міська поліція Нінбо визнала помилку і опублікувала заяву в китайській соцмережі Weibo, де визнала, що ідентифікація Дун Мічжу була збоєм в роботі системи розпізнавання осіб. Правоохоронці додали, що випустили оновлення системи та виправили помилку.

abacusnews.com

У соцмережах фотографія екрану сітілайта з Дун Мічжу серед порушників стала вірусною. Користувачі почали писати, що, попри заяви влади про покращення роботи системи розпізнавання осіб, вона може помилятися.

Системи відеофіксації активно використовуються в Китаї. У поліції Нінбо заявили, що лише за місяць камери зафіксували майже 8 000 випадків порушень ПДР пішоходами та велосипедистами.

У різних містах і провінціях по-різному підходять до відображення особистої інформації порушників. Деякі міста не публікують персональні дані на сітілайтах, але замість цього перевіряють особу на сервері, в той час як деякі, зокрема Нінбо, публічно показують частину ідентифікаційного номера та імені правопорушника.