Росіянин хотів ввезти до України тіло жінки. Її посадили в салоні авто і пристебнули, як живу

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Родичі намагалася перевезти з Росії в Україну тіло жінки, видаючи її за живу.

«Інцидент трапився у пункті пропуску Гоптівка в Харківській області», — повідомив у Facebook помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян. 23 жовтня до українського кордону з РФ під’їхав автомобіль Форд російської реєстрації. За кермом був росіянин. Також у салоні перебував громадянин України, син водія. Коли прикордонники оглядали машину, на задньому сидінні вони побачили мертву жінку. Родичі посадили її в салоні авто і пристебнули ременем безпеки, як живу людину.

Як виявилось, жінка — дружина водія. Вона померла 22 жовтня, і під виглядом живої пасажирки чоловіки хотіли ввезти її тіло в Україну, щоб поховати у Запорізькій області.

«Російські правоохоронці, які несуть службу в суміжному з Гоптівкою пункті пропуску Нєхотєєвка, не побачили в переміщенні трупа в такий спосіб нічого надзвичайного та після проведення всіх контрольних операцій випустили транспортний засіб з території РФ», — зазначив Слободян.

Наразі тривають слідчі дії. Прикордонники повідомили Нацполіцію про вчинення правопорушення, передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу (навмисне вбивство).